Puheenjohtajan terveiset

Vaikka haluan jättää blogikirjoituksessani koronaviruksen käsittelyn mahdollisimman vähiin, pakko sitä on sivuta. Haluan kuitenkin keskittyä siihen, mitä voisi olla tulossa ja mitä suunnitellaan ajalle, jolloin voimme taas tavata.

Toki monille jäsenillemme tuntuu riittävän, että paikallisia tapahtumia ei ole lainkaan. Keliakialiiton informatiiviset verkkosivut, Gluteeniton elämä -lehti, asiantuntijalääkäri, LT Pilvi Laurikan puhelinpäivystysaika ja ravitsemusterapeutin ruokavalioon liittyvä neuvonta riittävät monelle. Tiesithän, miten nämä mainiot asiantuntijat tavoittaa? Löydät yhteystiedot Keliakialiiton sivuilta. 

Moni maksaa 25 euron jäsenmaksun myös kannatuksen vuoksi, jotta Keliakialiitto voi tehdä hyödyllistä työtä: jakaa tietoa, vaikuttaa yhteiskunnallisesti, pitää sopeutumisvalmennuskursseja jne. Uudenmaan keliakiayhdistys eli oma paikallisyhdistyksesi saa Keliakialiitolta jäsenmaksuhyvityksenä 10 €/jäsen, minkä turvin järjestämme paikallista toimintaa. Toivottavasti olemme toiminnallamme osoittautuneet vähintään tuon 10 euron arvoiseksi. Monille vuosittainen jäsenmaksu voi tehdä tiukkaa. Mahdottomassa taloudellisessa tilanteessa voit kääntyä yhdistyksen puoleen ja neuvotella tilanteesta.


Yhdistys järjestää useita kertoja vuodessa luentoja, kursseja, retkiä ja yleisiä tapahtumia tai eri kohderyhmille suunnattuja juttuja. Syksyksi on tiedossa parikin ruoanlaittokurssia, toinen keskittyy kasvisruokaan ja toinen taas raaka-aineisiin kvinoa-, amarantti- ja tef. Koululaisille suunnitellaan välipalakurssia – olisiko leikkimielinen kokkisota mitään?


Jo kesällä oli tarkoitus järjestää parikin retkeä Uudellamaalla, mutta unohdetaan ne. Alkusyksyksi on tiedossa mm. Hangon retki ja vierailu Hyvinkäällä Suomen rautatiemuseossa. Nautimme retkillä tietenkin paikallisissa ravintoloissa tai kahviloissa gluteenittomista tarjoiluista. Lapsille on suunniteltu Sea Life -retkeä Helsingissä. Lisäksi tapaamme toisiamme ja nautimme paikallisesta kahvila- ja ravintolatarjonnasta yhdessä, kun se on mahdollista. Toivotaan, että nuo palvelut ovat silloin jo käytössämme. Jokainen on jo varmaan kerennyt odottaa hetkeä, jolloin voi taas tavata tuttuja, tutustua uusiin ihmisiin ja syödä ravintolassa kotikokkailun sijaan.

Vaikka joudumme rajoittamaan tapaamisia toistaiseksi, seuraa verkkosivujamme, sieltä voit löytää vaikkapa tietoja webinaareista eli verkkoluennoista tai tiedon gluteenittomasta illasta verkossa.

Toivon kaikille kärsivällisyyttä koronapiinassa ja nautitaan niistä mahdollisuuksista, mitkä nyt ovat tarjolla!Kirjoittaja on Marja Penttilä, Uudenmaan keliakiayhdistyksen puheenjohtaja

Kommentit

Oma kuva
Uudenmaan keliakiayhdistys
Toimintamme edistää keliaakikoiden, ihokeliaakikoiden ja muiden gluteenitonta ruokavaliota tarvitsevien hyvinvointia ja motivoi sairauden hyvään hoitoon tarjoamalla tietoa ja vertaistukea. Yhdistyksemme lisää keliakian tunnettuutta toiminta-alueella. Järjestämme Uudellamaalla gluteenittomia tapahtumia, mm. vierailuja, luentoja, kokkauskursseja, lastentapahtumia ja tuote-esittelyjä. Olemme mukana myös muiden järjestämissä terveyteen liittyvissä tapahtumissa. Tervetuloa mukaan yhdistyksemme toimintaan ja tekemään yhdessä! Lisätietoja: https://uusimaa.keliakiayhdistys.fi/